Uncategorized Főétkezések közötti étkezések inzulinrezisztensként

Főétkezések közötti étkezések inzulinrezisztensként



Inzulinrezisztencia vonatkozásában sokszor kérdeznek minket a főétkezések közti étkezésről, alternatívákról. A napi étkezések számát egyéni kérdések határozzák meg, de mi mindenképpen javasoljuk, hogy teljesebb értékű tízórait-uzsonnát válassz inzulinrezisztencia esetében is, ne feldolgozott élelmiszert, mint a szokásosan javasolt feldolgozott IR keksz alternatívák, amik valójában akár negatív hatással lesznek vércukorszintedre is.

A képen látható alternatívát el tudjuk képzelni tízóraira-uzsonnára:
80%-os étcsokoládé, natúr kókuszjoghurt, zöldebb-éretlenebb banán.

Minél éretlenebb a banán, annál kevesebb egyszerű cukrot tartalmaz, több marad benne a keményítő és élelmi rost. Zöldebb banán fogyasztásakor beviszunk egyben rezisztens keményítőt is, azaz emésztésnek ellenálló keményítőt, mely prebiotikus rost és támogatja a bélrendszer egyensúlyát, valamint a vércukor-szintre is pozitív hatással lesz.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük